Помер винахідник штучного інтелекту

 The New York Times

Марвін Лі Мінський (Lee Marvin Minsky), американський учений, один із творців штучного інтелекту, помер у Бостоні у віці 88 років. Смерть настала від внутрішньомозкового крововиливу 24 січня. Про це повідомляє The New York Times.

Винахідник підписав контракт на заморозку свого мозку після смерті для того, щоб його «воскресили» в майбутньому. Учений народився в 1927 році в Нью-Йорку, в єврейській родині. Служив у флоті США в 1944-1945 роках, захистив дисертацію в Гарвардському та Прінстонському університетах. Мінський сконструював і побудував перші оптичні сканери, маніпулятори з тактильними датчиками (що вплинули на розвиток робототехніки).

У 1951 році він створив першу штучну нейронну мережу — Snarc.

У 1956-му Мінський винайшов конфокальный скануючий мікроскоп, який досі активно використовується в біології.

Нарешті у 1959 році разом з Джоном Маккарті він відкрив в Массачусетському технологічному інституті (MIT) Лабораторію штучного інтелекту. Ця організація мала сильний вплив на сучасну комп'ютерну індустрію. Саме Мінський одним з перших висловив ідею про вільне поширення цифрової інформації (яка згодом вилилася в рух за програмне забезпечення з відкритим вихідним кодом). Аж до своєї смерті Мінський працював в MIT. Він був професором інформаційних мистецтв і наук, професором електроніки і електротехніки і професором обчислювальних наук.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення