Помер воротар "Манчестер Юнайтед", що дивом вижив в страшній авіакатастрофі (фото)

Ще одна втрата в світі спорту. Пішов з життя легендарний воротар "Манчестер Юнайтед" і збірної Північної Ірландії Гаррі Грегг на прізвисько "Герой Мюнхена". Йому було 87 років.

Грегг найбільше відомий як один з тих, що вижили в мюнхенській авіакатастрофі, коли 6 лютого 1958 року літак з гравцями та тренерами "МЮ" на борту, а також іншими пасажирами розбився після третьої спроби зльоту в аеропорту Мюнхена. З 44 людей, які знаходилися на борту повітряного судна, загинули 23 (з них 8 футболістів "МЮ"), ще 19 отримали поранення.

Грегг тоді не тільки уцілів в авіакатастрофі, а й допоміг витягнути інших постраждалих з-під уламків літака, в тому числі одноклубників Боббі Чарльтона, Денніса Вайолетта і Джекі Бланчфлауера, тренера Метта Басбі, а також вагітну жінку і її маленьку дочку.

За два тижні після трагедії Грегг захищав ворота "Манчестер Юнайтед" в матчі Кубка Англії проти "Шеффілд Уенсдей" і відстояв на нуль. Всього Грегг провів за "МЮ" 247 матчів в період з 1957 по 1966 рік. Провів 25 матчів за збірну Північної Ірландії, а в 1958 році допоміг національній команді вийти в 1/4 фіналу чемпіонату світу де був визнаний найкращим голкіпером турніру, обійшовши за результатами опитування журналістів воротаря збірної СРСР Льва Яшина.

Гаррі Грегг визнається багатьма одним із найкращих воротарів в історії "Манчестер Юнайтед", хоча і не завоював жодного великого трофея. Через серйозну травму плеча він не зміг взяти участі в переможному фіналі Кубка Англії-1963, а подальші ушкодження позбавили його достатньої кількості матчів, щоб отримати чемпіонську медаль в сезонах 1964/65 і 1966/67.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення