Померла найстаріша собака в Україні (фото)

Такса на прізвисько Нора, визнана нещодавно найстарішою собакою в Україні, померла в понеділок, 24 лютого. Норі було 19 років 8 місяців і 18 днів. Про це повідомила глава Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова у Facebook.

"Національний реєстр рекордів з превеликою скорботою повідомляє про те, що сьогодні, 24 лютого, о 07:00 ранку перестало битися маленьке сердечко знаменитої на всю країну такси Нори з Києва, яка офіційно визнана найстарішою собакою в Україні", - написала Вєтрова в соцмережі.

Вона додала, що співробітники Реєстру час від часу зідзвонювалися з господинею Нори, і питали, як себе почуває такса, "і вважали кожен прожитий нею день досягненням".

"Таке довге життя - це гідний приклад любові і турботи людини. Тому це досягнення також і її господині - Інни Здесенко", - підкреслила Лана Вєтрова.

Зазначимо, що офіційно такса Нора була визнана найстарішою собакою в Україні 14 сiчня 2020 року в Києві.

Господарі тварини розповіли, що такса була їхньою улюбленицею. Сім'я Здесенків влаштовувала їй свято на кожен день народження. Здоров'я Нори останнім часом дуже похитнулося. Вона почала погано бачити, практично нічого не чула. У такси відмовляли лапи, і вона проводила весь час у квартирі.

Додамо, що раніше в Україні рекорд з тривалості життя у собаки був у мопса Луши з Харкова, який прожив 19 років і 6 місяців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення