Померла в приймальному відділенні: у Сумах лікарні відмовилися лікувати жінку

Ввечері 20 квітня в приймальне відділення Сумської обласної клінічної лікарні бригадою швидкої допомоги було доставлено 79-річну жительку Путивльського району, яка з грудня минулого року проживала в Сумах у дочки. Про це повідомляє ресурс "Данкор онлайн".

У жінки був високий рівень цукру в крові і висока температура тіла. Незважаючи на всі спроби бригади медиків "швидкої" надати допомогу хворій, її стан не покращився, а спроби передати немічну жінку на лікування в декількох лікарняних закладів обласного центру виявилися безуспішними. Людину з високою температурою медичні установи приймати не хотіли. Після дзвінка фельдшера бригади "швидкої" в поліцію, жінку взяли в приймальне відділення СОКЛ (Сумська обласна клінічна лікарня), де вона і померла.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 140 "Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником" Кримінального кодексу України. Невиконання або неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Слідство з'ясовує всі обставини події.

Нагадаємо, на Одещині від COVID-19 помер сімейний лікар.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення