Помічника нардепа затримали за розкрадання на "Укрзалізниці"

Детективи НАБУ в аеропорту "Бориспіль" затримали помічника нардепа і екс-першого заступника керівника Філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" за підозрою у розкраданні коштів.

"Цю особу, разом зі ще сімома, підозрюють у завданні понад 93 мільйонів гривень збитків "Укрзалізниці" через закупівлю стрілочної продукції за завищеними цінами. На момент вчинення злочину екс-посадовець обіймав посаду помічника одного з народних депутатів, який, за версією слідства, також причетний до корупційної схеми", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підозру екс-посадовцю "Укрзалізниці" повідомили в січні. Але оскільки він переховувався від слідства, то його оголосили в розшук.

"Підозрюваного затримали співробітники Державної прикордонної служби та передали його детективам НАБУ для проведення слідчих дій", - підсумували у НАБУ.

Нагадаємо:

15 січня НАБУ повідомило сімом особам про підозру у заволодінні 93,3 мільйона гривень "Укрзалізниці".

В 2017 році правоохоронці провели 15 одночасних обшуків у кримінальному провадженні щодо зловживань на "Укрзалізниці".

Влітку 2018 року Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру посадовцям "Укрзалізниці" та представникам ТОВ "Вог Аеро Джет", які підозрюються у завданні збитків компанії на 92 мільйони гривень.

Наприкінці 2018 року очільник САП Назар Холодницький передав генпрокурору Юрію Луценку для внесення в парламент подання про зняття недоторканності з народного депутата від БПП Ярослава Дубневича.

НАБУ та СБУ розслідує кілька кримінальних справ, у яких фігурують посадові особи "Укрзалізниці" і компанії братів Дубневичів. Зокрема, щодо розкрадання газу на суму понад 1,4 мільярда гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення