Правоохоронці затримали організаторів підпалу автомобіля поліцейського (фото, відео)

Оперативники карного розшуку Нацполіції встановили замовників та організатора підпалу автомобіля поліцейського. Про це повідомляє місцева поліція.

Ініціаторами цього злочину є двоє відомих в Херсонській області братів, які перебувають у міжнародному розшуку за організацію двох замовних вбивств у 2018 році. А координував дії безпосередніх виконавців чоловік, який перебуває за кордом.

Як повідомив начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції України Вадим Дзюбинський, оперативники херсонської поліції отримали інформацію про те, що невідомі особи з метою особистої помсти та залякування працівника поліції готуються до пошкодження його особистого майна, зокрема - підпалу автомобіля. Під час проведення негласних розшукових дій працівники Департаменту карного розшуку та Головного слідчого управління під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора оперативно встановили осіб, які мали це зробити, а відтак спланували спецоперацію для їх затримання.

«Залучивши спецпідрозділ КОРД, під час контролю за вчиненням злочину ми одразу після вчинення злочину затримали трьох осіб за підпал автомобіля одного з керівників територіального підрозділу в Херсонській області», - розповів начальник Департаменту карного розшуку.

Затриманими виявилися троє раніше судимих херсонців: одному зі зловмисників 33 роки, двом іншим – по 31. Чоловіків затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили їм про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 347 Кримінального кодексу України, тобто умисне пошкодження майна, що належить працівникові правоохоронного органу чи їхнім близьким родичам, у зв’язку з виконанням службових обов’язків працівником правоохоронного органу, вчинене шляхом підпалу. Чинним законодавством за такі дії передбачено покарання – до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Зазначається, що Печерський суд міста Києва обрав підозрюваним запобіжні заходи - тримання під вартою із можливістю внесення застави загальним розміром понад мільйон 200 тисяч гривень.

«Організатор цього злочину, який координував дії виконавців, перебуває за кордоном. Замовники – відомі в Херсонській області два брати, які перебувають у міжнародному розшуку за організацію двох замовних вбивств на території Херсонської області у 2018 році. Зокрема вбивство підприємця та замах на вбивство його особистого охоронця, який залишився інвалідом. Ще одне вбивство працівники полії Херсонщини попередили і затримали безпосередніх виконавців».
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення