Понад 1 млн грн збитків через незаконні премії: експосадовцям загрожує до 12 років

Експосадовців Апеляційного суду Київської області підозрюють у завдаванні збитків на суму понад 1 млн гривень. Колишнім співробітникам установи загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що експосадовці вчинили дії, спрямовані на видачу наказу Апеляційного суду Київської області 5.10.2016 «Про преміювання працівників суду», яким працівникам цього ж суду безпідставно виплачені премії на загальну суму 388 500 гривень.

Згодом вони видали ще один наказ «Про преміювання працівників суду», яким працівникам цього ж суду зайво виплачені премії на загальну суму 689 100 гривень, внаслідок чого останні здійснили розтрату майна Апеляційного суду Київської області в особливо великих розмірах.

Внаслідок видання наказів про преміювання Апеляційному суду Київської області завдано збитків на суму 1 077 600 гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи.

Таким чином, експосадовці суду обвинувачуються у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 4 ст. 191 та ч. 5 ст. 191 КК України).

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення