Понад 260 кг: на Рівненщині вилучили велику партію бурштину (фото)

Служба безпеки України заблокувала у Рівненській області контрабанду нелегально видобутого бурштину-сирцю. Про цеповідомляє пресслужба установи.

Під час обшуків у ділків вилучено 260 кг "сонячного каменю" на суму майже 2 млн грн.

Ділки нелегально видобували бурштин-сирець для реалізації на чорному ринку, у тому числі іноземним "замовникам". Частину товару для перепродажу вони скуповували в інших учасників тіньового промислу. Незаконний бізнес організували троє мешканців райцентру Сарни. Виявлений товар зловмисники планували контрабандно переправити до однієї з країн Східної Азії.

Під час обшуків за місцями проживання та в підсобних приміщеннях організаторів протиправної діяльності правоохоронці вилучили: понад 260 кг бурштину великих фракцій; дві мотопомпи; інше знаряддя, призначене для незаконного видобутку бурштину.

"У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення правопорушників до відповідальності", – йдеться у повідомленні.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення