Пономарьов розповів, як криза в Росії відкриє очі кримчанам

 Обозреватель

Скорочення фінансування Криму – неминучий процес. Жителі окупованого півострова будуть змушені розділити з Росією всю "красу" кризи.

Таку думку висловив екс-депутат Думи Росії Ілля Пономарьов у коментарі "Обозревателю".

"Значна частина грошей (після анексії Криму) спершу йшла на інтеграцію Криму, в інфраструктуру – як в інфраструктуру фінансову і логістичну, так і в інфраструктуру фізичну, енергоміст та інше. У цьому сенсі перша, найбільша хвиля витрат проходить, і з цим пов'язано неминуче скорочення фінансування", — поясний російський політик.

За словами Пономарьова, кримчани відчують кризу в Росії.

"Питання, що буде відбуватися з пенсіями і зарплатами. У цьому випадку тут проблема загальна для всієї Російської Федерації, тому що криза – усюди, і Крим це відчуває так само, як це відчувають мешканці, наприклад, Новосибірська. Що ми і чули у знаменитому висловлюванні Медведєва про те, що "грошей немає, але ви тримайтеся",– зазначив він.

На питання, чи будуть фінансові проблеми сприяти тому, що кримчани переглянуть своє ставлення "до факту анексії як такого", російський політик відповів: "вони будуть починати замислюватися".

"Думаю, що і зараз деякі люди вже замислюються щодо того, чи правильно вони поступили або неправильно. Але крім того, що люди будуть відчувати невдоволення Москвою, у них повинна бути позитивна альтернатива у вигляді Києва. Такої альтернативи поки немає. Тому від абстрактного невдоволення до конкретних дій вони поки переходити не будуть. Те, що потрібно було б робити Україні – цю саму альтернативу для кримчан створити", – сказав Пономарьов.

Він пояснив, що в Україні повинні покращуватися стандарти життя, щоб вони були візуально вищими, ніж в Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення