Попереджувальні ракети: винищувачі США перехопили російські штурмовики в Сирії

 Обозреватель

Два винищувачі F-22 ВПС США перехопили російські штурмовики Су-25 у повітряному просторі Сирії.

За словами американського чиновника, винищувачі випустили кілька залпів попереджувальних ракет після того, як російські літаки кілька разів порушували узгоджену зону польотів.

Він відзначив, що офіцери попередили колег з РФ про інцидент через заздалегідь встановлену гарячу лінію. Центральне командування ВПС США підтвердило інформацію.

"Російські Су-25 були негайно перехоплені двома винищувачами F-22A, що забезпечують повітряне покриття для наземних військ-партнерів, які здійснюють операції з перемоги "Ісламської держави", - повідомив представник Центрального командування ВПС підполковник Даміен Пікарт.

За його словами, американці провели маневри, щоб переконати порушників покинути конфліктний повітряний простір.

"Один Су-25 пролетів досить близько до F-22A, щоб йому довелося агресивно маневрувати, щоб уникнути зіткнення в повітрі", - зазначив Пікарт.

Він підкреслив, що "зустріч" тривала 40 хвилин, перш ніж російський літак вилетів на західну сторону річки.

Пізніше, в Міністерстві оборони Росії заявили, що російський літак нібито "підійшов" до винищувачу США, після чого F-22 "спішно покинув район".

Тим часом, перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич назвав дії військових США провокаціями.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення