Поранені бійці АТО розповіли про страхітливий бій на Луганщині

 ТСН

В ніч проти 8 червня до Дніпра доправили сімох українських військових, що отримали поранення в боях під селом Жолобком у Попаснянському районі Луганщини. Троє з бійців АТО перебувають у військовому шпиталі, ще чотирьох привезли до обласної лікарні Мечникова.

У найважчому стані перебуває 26-річний боєць Ігор, в якого сильна внутрішня кровотеча та множинні осколкові поранення. Медики цілу ніч намагалися стабілізувати стан українського захисника, щоб він витримав операцію. За життя військового борються одразу кілька бригад хірургів.

"Поранення вкрай складне, повністю розбитий низ живота. Поранення грудей, стегна, прострілене плече, поранення обличчя. Вкрай важкий", – описав стан бійця АТО головний лікар обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Військові 93-ї бригади називають бій на Бахмутській трасі під Жолобком справжнім пеклом. Зазначають, що бойовики гатили по них 5 годин підряд.

"Вони запускали безпілотники, які висіли над нами, і прицільно били "артою". Били з усіх калібрів. Фронт був на 180 градусів, інколи і більше. Хотіли повністю відрізати нас", – розповів поранений Микола Смирнов.

Військовий також розповів, як отримав під час цих боїв пораненні: "Там стріляли так, що не почув, що свистить. Відчув тільки, що вибух сильний і дуже заболіла голова. Очі відкриваю – а я вже навколішки на дні окопа, а окоп кров'ю заливається".

У свою чергу, нейрохірурги розповіли, що бійцеві ще дуже пощастило, адже хоча осколок потрапив йому в потиличну ділянку, проте вилетів наскрізь.

Зазначається, що Смирнов у 2014 році вижив після тяжкого поранення голови біля Слов'янська, відтоді й досі ходить із осколками в голові. Проте тепер медики лікуватимуть лише забій мозку та спостерігатимуть за загальним станом військового.

Окрім того, ще двом пораненим бійцям АТО доведеться лікуватися в офтальмологів – відновлювати пошкоджені осколками очі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення