Поранений на фронті боєць ЗСУ бореться проти свавілля міцевої влади Трускавця

Поки службовці ЗСУ несуть службу на передовій, самвовіддано захищаючи суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, своїми тілами закривають украіїнський народ від повномаштабної військової агресії росії, представники місцевої влади вирішують свої питання. Інколи, проти тих, хто їх захищає на передовій.

Майор ЗСУ Тарас Антоник був поранений в Дніпропетровській області в голову та живіт внаслідок ворожого обстрілу реактивними системами град і зараз перебуває на лікуванні.

«Ще 12 липня я був в зоні бойових дій. 12 липня сусіди та родичі повідомили мене, що під вікнами моєї батьківської хати вирішили незаконно звести п’ятиповерхового монстра, на ділянці, яка колись була нашою прибудинкової територією, територією громадського користування. Мене це неабияк розлютило, тому що я тут, а вони там, в тилу, продовжують свої корупційні схеми. В країні йде війна проти лютого ворога, в нас зараз зовсім інші проблеми. Щоденно гинуть військові і цивільні: хлопці, дівчата, люди старшого віку, малі діти... Я зараз не можу протистояти цьому свавіллю. Зупиніться! Місця нашого дитинства в центральній частині міста Трускавець, які були такими затишними колись, перетворюються на бездушні бетонні джунглі. Люди не можуть з цим боротись», - каже Тарас Антоник.

Зі слів військовослужбовця, вже сьогодні п’ять будинків по вул. Бортнянського та буд. №10 по вул. Біласа в м. Трускавець не мають можливості під’їзду до них пожежної техніки. Зонінг, розроблений місцевою владою в 2017 році не відповідає Генеральному плану м. Трускавець.

Майор ЗСУ Тарас Антоник був поранений в Дніпропетровській області

«В генеральному плані земельна ділянка вілли «Ягуся» вказана як наша прибудинкова територія та територія громадського користування. Без жодних громадських слухань та погоджень із мешканцями цю землю в нас забрали, а тепер ще й хочуть незаконно забудувати.

«Наші будинки по вул. Бортнянського та вул. Шевченко є дерев’яними, ступень вогнестійкості яких не дозволяє будуватися поруч. Згідно ДБН, пожежний розрив має складати 10-15 метрів, але фактична відстань між новим будівництвом та будинком по вул. Бортнянського, 1, складає близько трьох метрів. До інших будинків відстань теж менше 10-15 метрів. Більше того, будівля вілли «Ягуся» є згідно Схеми обмежень забудови, затвердженої ТМР, є пам’ятник архітектури і відноситься до історичного ареалу м. Трускавець, який потребує особливого погодження із мешканцями та Міністерством культури України. Навіть по тих документах, які видала місцева влада, там будуватися не можна! Схаменіться! Закликаю громаду міста Трускавець об’єднатись проти будівельного свавілля місцевої влади і разом це зупинити. Поки ще не пізно…», - підсумував поранений військовослужбовець.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення