Порошенко анонсував "зелене світло" безвізовому режиму

 Лівий берег

Президент Петро Порошенко заявив, що завтра Єврокомісія дасть позитивний висновок про введення безвізового режиму між ЄС та Україною.

"Петро Порошенко висловив переконання, що Євросоюз ухвалить позитивне рішення, враховуючи завтрашній позитивний висновок Єврокомісії про введення безвізового режиму з Україною", - сказано на сайті Президента.

Порошенко у Брюсселі провів зустріч із прем'єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном.

Варто зазначити, що видання The Wall Street Journal у п'ятницю повідомило про досягнення домовленості між Порошенком і керівниками ЄС про подальші кроки в питанні скасування віз.

Згідно з планом, ЄС уже в п'ятницю випустить звіт про стан виконання Україною плану дій для лібералізації візового режиму з рекомендацією скасувати візи.

Але реальні законодавчі кроки, необхідні для скасування віз, ЄС ухвалить тільки після того, як Київ виконає решту зобов'язань.

Вони включають завершення створення Національного агентства з повернення активів і зміцнення незалежності нової Антикорупційної прокуратури.Очікують, що на практиці безвізовий режим почне діяти в середині 2016 року

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення