Порошенко: "Безвізові" закони парламент може прийняти на цьому тижні

 ТАСС

"Безвізові" закони у Верховній раді можуть бути прийняті протягом тижня. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Закони щодо лібералізації візового режиму України з Європейським Союзом можуть бути ухвалені у вівторок або протягом поточного тижня", - сказав він на спільному брифінгу з представником ЄС Федеріка Могеріні.

Про те, що пакет безвізових законів Рада має намір ухвалити у вівторок, заявили глави фракцій парламентської коаліції.

"Єдиним пріоритетом на поточному сесійному тижні повинен бути "безвізовий пакет", "сьогодні закони треба доопрацювати і прийняти їх у вівторок" - сказав, зокрема, керівник фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко.

Він звернувся до глав фракцій з проханням "забезпечити явку депутатів та відповідальне голосування".

Глава фракції "Народний фронт" Максим Бурбак запропонував керівництву Ради працювати у вівторок зі скороченими перервами до прийняття "безвізового пакету".

У минулий четвер парламент так і не зміг прийняти низку законів, необхідних для лібералізації візового режиму з Європейським Союзом. Не набрали, зокрема, необхідних для затвердження голосів закони про процедуру спецконфіскаціі, а також про створення Госагентсва України з питань повернення активів.

Україні необхідно ввести в дію 13 законів, які стосуються безвізового режиму з тим, щоб до 15 грудня підготувати фінальний звіт по раніше висловлених ЄС претензіям щодо безвізового режиму. Зауваження стосувалися, зокрема, боротьби з корупцією, узгодженості баз даних та міграційної служби.

Раніше Порошенко неодноразово закликав Раду прийняти відповідні законопроекти. Однак кілька депутатів відзначають, що закони щодо безвізового режиму України з ЄС ризикують "провалитися" в парламенті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення