Порошенко хоче дублювати інформацію в паспортах українців англійською мовою

Президент України Петро Порошенко вважає за необхідне дублювати інформацію у внутрішньому паспорті українців замість російської англійською мовою. Про це йдеться у відповіді глави держави на електронну петицію українських громадян, розміщеному на сайті глави держави.

Внутрішньодержавні паспорти громадян України з моменту проголошення Незалежності країни видавалися з дублюванням інформації російською мовою.

"Підтримую обурення громадян щодо дублювання у паспорті громадянина інформації мовою держави, яка визнана Верховною Радою агресором", - цитує Порошенка його прес-служба.

"Враховуючи патріотичну позицію громадян, які підписали петиції, а також бажання української громадськості інтегруватися в Європейський союз, вважаю за необхідне дублювати інформацію англійською мовою, як мовою міжнародного спілкування", - додав він.

Раніше львів'янин Святослав Літинський першим з українців подав позов до суду з вимогою видати йому паспорт виключно українською мовою.

20 травня цього року виграв справу у суді і 7 серпня отримав такий паспорт. На цьому Літинський не зупинився і подав позов на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, вимагаючи зобов'язати його говорити виключно українською мовою.Подачу петицій ввели на сайті президента України в кінці серпня. Електронне клопотання розглядається главою держави за умови його підтримки не менш 25 тисячами громадян.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення