Порошенко пообіцяв провести референдум про вступ в НАТО

 Petition.president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко у відповіді на народну петицію про вступ до НАТО пообіцяв винести це питання на всеукраїнський референдум, але лише тоді, коли країна буде до цього готова.

"Після досягнення Україною всіх необхідних для вступу до альянсу критеріїв остаточне рішення з цього надзвичайно важливого питання прийматиме український народ на референдумі", - йдеться у відповіді президента.

За словами Порошенка, поглиблення співробітництва з НАТО з метою досягнення критеріїв, необхідних для членства в цій організації є одним з головних пріоритетів зовнішньої політики України.

Порошенко також підкреслив, що держава зараз здійснює реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО з метою посилення обороноздатності країни.

Раніше петиція з пропозицією винести питання про членство України в НАТО на референдум набрала необхідні для розгляду президентом 25000 підписів.

Можливість подачі електронних петицій ввели на сайті президента України в кінці серпня. Електронне клопотання розглядається главою держави за умови збору на його підтримку не менше 25 000 підписів громадян.

Нововведення встигло придбати популярність, і 25000 підписів петиції на сайті набирали неодноразово.

У їх числі - клопотання на підтримку Михайла Саакашвілі в якості кандидата на пост прем'єр-міністра України, а також відправки Юлії Тимошенко послом в Гондурас.

Можливість подачі петиції в електронному вигляді з'явилася 29 жовтня і на сайті Верховної ради України. За словами спікера Ради Володимира Гройсмана, за допомогою електронних технологій робота парламенту стане максимально прозорою та ефективною.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення