Порошенко та Саакашвілі у молодості хотіли працювати на розвідку, - генерал Маломуж

Петро Порошенко та Міхеїл Саакашвілі, будучи студентами, самі виявили бажання працювати на розвідку. Про це в інтерв'ю «Фактам» розповів колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

«Я займався підбором кадрів для роботи в спецслужбах. Залучали в тому числі студентів. Нам потрібні були люди з високим інтелектом, з хорошим знанням мов. Наприклад, будучи студентами, і Петро Порошенко, і Міхеїл Саакашвілі (обидва навчалися в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка. - Ред.) самі виявили бажання працювати на розвідку», - заявив Маломуж.

За його словами, Порошенко, який на той час уже вчився на п'ятому курсі, не зміг пройти тест у психолога, на відміну від Саакашвілі.

«Ми передали рекомендації щодо Міхеїла грузинським колегам. А там почалася війна (мова про військовий конфлікт з Південною Осетією і Абхазією з 1991 по 1993 рік. - Ред.). Їм було не до цього. Саакашвілі тоді пішов по іншій лінії - відправився вчитися в США і став політиком», - розповів екс-голова Служби зовнішньої розвідки.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення