Порошенко відповів на петицію про призначення Дарта Вейдера прем'єром

Президент України Петро Порошенко відповів на петицію про призначення Дарта Вейдера прем'єр-міністром України.

Відповідний запис з'явилася на сайті глави держави.Український лідер нагадав, що, згідно з Конституцією, прем'єр-міністр країни призначається парламентом за поданням президента.

Внесенню такого подання має передувати відповідна пропозиція коаліції депутатських фракцій.

Електронна петиція з пропозицією про призначення Дарта Вейдера на посаду голови уряду набрала необхідні для розгляду президентом 25000 підписів 22 жовтня.

Ініціатива з'явилася 8 Вересня, її автор - Йода Магістр Володимирович.

Сам Дарт Вейдер (уроджений Віктор Олексійович Шевченко, пізніше офіційно змінив ім'я на Дарт Вейдер), голова Інтернет-Партії України, написав у «ВКонтакте»: «Старий Йода став зовсім нестерпний. Знаючи про мою партійну завантаженість, цей висловухий маразматик, без мого відома зайнявся питаннями мого працевлаштування. Розуміючи, що президент Порошенко не упустить можливості робити зі мною селфі кожен день, я потихеньку збираю валізи і готуюся до переїзду на Грушевського».

У жовтні на сайті президента була розміщена петиція з пропозицією видалити клопотання Йоди. Її автор вважає, що вона є плювком в обличчя тим, хто використовує електронні петиції для того, щоб дійсно щось змінити в країні. На момент написання замітки цю пропозицію підтримали 37 чоловік.

Ще одна ініціатива з ім'ям Дарта Вейдера стосується призначення його послом України в Бутану - королівстві в Азії між Індією і Китаєм з населенням близько 700 000 чоловік.

Дарт Вейдер, або Енакін Скайуокер, є головним персонажем кіноепопеї «Зоряні війни» Джорджа Лукаса. Протягом шісті фільмів герой стає провідником Сили, переходить на Темну сторону, а потім проходить спокутування. Магістр Йоду був вчителем сина Енакіна - Люка.

Глава Інтернет-партії отримав широку популярність в Україні завдяки акціям проти незаконної парковки і магазинів, що торгують курильними сумішами.

У 2012 році, напередодні очікуваного кінця світу, Дарт Вейдер роздавав киянам сіль, сірники, мило і евакуаційні талони на «Зірку смерті». Він намагався взяти участь у президентських виборах, а також балотувався в мери Києва та Одеси.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення