Порошенко закликав Яценюка піти у відставку

Президент України Петро Порошенко закликав прем'єр-міністра країни Арсенія Яценюка піти у відставку «для відновлення довіри до влади». Про це у вівторок, 16 лютого, написав на своїй сторінці в мікроблозі Twitter прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

«Момент для часткового поновлення Кабінету міністрів упущений. Про нього надто довго говорили, і в результаті — забалакали. Тепер вже очевидно є запит на повне перезавантаження уряду», — йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті глави держави.

При цьому Порошенко уточнив, що у Яценюка все ще залишається можливість вибрати якимось чином відповісти на запит про перезавантаження кабміну. За словами президента, уряд повністю втратив підтримку з боку парламентської коаліції.

«Щоб провести через Верховну Раду навіть стратегічні рішення, доводиться часто "займати" голоси у внекоаліційних груп та позафракційних депутатів», — підкреслив він. Разом з тим Порошенко заявив, що розпустить парламент тільки в крайньому випадку, «якого допустити не можна».

«Розпуск Верховної Ради не обов'язок, а лише право президента», — зазначив він. Також він додав, що розпад коаліції «занурить країну у глибоку і тривалу політичну кризу».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення