Порошенко запропонував Раді дозволити допуск на територію України військових НАТО

 ТАСС

Президент України Петро Порошенко пропонує парламенту дозволити допуск на територію країни військових НАТО для участі в міжнародних навчаннях. Відповідний законопроект Порошенко зареєстрований у Верховній раді, повідомив секретаріат парламенту.

Відповідно до законопроекту, в листопаді-грудні на Україні будуть проведені військові навчання "Партнерство заради миру", до участі в яких запрошені до 2,5 тис. військовослужбовців альянсу і країн-учасниць програми.

"Рішення президента про допуск підрозділів збройних сил США, інших держав-членів НАТО та держав - учасниць програми "Партнерство заради миру" на території України в листопаді-грудні для участі у багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил прийняти", - йдеться в тексті законопроекту.

"Допустити на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил в листопаді-грудні на строк до 61 діб підрозділи збройних сил США, інших держав-членів НАТО та держав - учасниць програми "Партнерство заради миру" (до 2,5 тис.військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою)", - наголошується в додатку до законопроекту.

Навчання пройдуть на Яворівському полігоні у Львівській області. Планується участь в них до 5300 військовослужбовців, у тому числі до 2800 - від України, до 1500 - від США і до 1 тисячі - від збройних сил країн-членів НАТО і держав-учасниць програми "Партнерство заради миру", всі з озброєнням і військовою технікою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення