Порожні коридори у лікарнях: тепер пацієнтів приймають лише по швидкій

В Україні всі ресурси лікарень кинуті на стримування пандемії коронавірусу. Медзаклади перейшли на карантинний режим.

Крім того, що скасовано планові операції, лікарні приймають тих хворих, яких привезла швидка допомога.

У Київському міському центрі репродуктивної та перинатальної допомоги нам розповіли, що зараз приймають тільки екстрених хворих:

"На період карантину лікарня тимчасово не буде брати пацієнтів на операції, консультації, і планові госпіталізації. Але невідкладна медична допомога буде надаватися".

Коридори деяких лікарень вже пустують.

"Головний лікар ходить по коридорах і перевіряє, щоб нікого не було", - розповіли "Надзвичайним новинам" у Центральній поліклініці Оболонського району.

Також відомо, що хірурги будуть братися виключно за ургентні випадки. Це необхідно, щоб звільнити операційні та реанімації на випадок, якщо різко з’явиться велика кількість тяжких хворих на коронавірус.

Раніше про тимчасові припинення операцій повідомив і директор Інституту серця Борис Тодуров.

"Прошу поставитися з розумінням до ситуації. Ми звільняємо ліжка для ймовірного масового надходження тяжких хворих, яким знадобляться апарати штучної вентиляції легенів і екстракорпоральна мембранна оксигенація", – пояснив Тодуров.

У приватній клініці "Добробут" на час карантину ввели додаткове телефонне опитування пацієнтів, і тільки після цього приймають рішення, чи можна їм потрапити на консультацію до лікаря.

В столичному департаменті охорони здоров'я КМДА запевнили, що всі поліклініки працюють у штатному режимі і ніякого карантину немає:

"Поліклініки не зачинилися на карантин. Але рекомендовано обмежити відвідування, які можна відкласти. Людям телефонують і пропонують перенести прийом. Зрозуміло, що якщо пацієнт буде наполягати, якщо ситуація термінова, то його приймуть".

В міській держадміністрації додали, що головний лікар кожної медустанови може сам визначати, які "необов'язкові" напрямки на час карантину можна закрити.

Дніпропетровська обласна лікарня імені Мечникова, де, зокрема, рятують поранених на Донбасі військових, оголосила про запровадження карантину у зв’язку з епідемією коронавірусу. Керівництво лікарні повідомило, що в зв’язку з урядовим рішенням про карантин, заклад запроваджує низку обмежень. Як повідомили в лікарні, щодня в стаціонарах і поліклініці закладу перебуває понад 2 тисячі людей і треба мінімізувати ризики зараження.

Нагадаємо, 17 березня головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров'я підготувало відповідний наказ, відповідно до якого всі медичні установи повинні скасувати планові операції і госпіталізації на період загострення ситуації навколо поширення коронавірусу COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення