Портников: Чому Путін йде з Донбасу

 ЕСПРЕСО.TV

Ігор Плотницький повідомив жителям, що перебувають у ввіреній йому зоні російської окупації про припинення гуманітарної допомоги з боку агресора.

"Щоб було зрозуміло всім - коли дитині вже півтора року, як нашій республіці, то, напевно, пора відлучати її від грудей і від того поняття, що таке гуманітарна допомога в принципі" - пояснив Плотницький. Відмову Росії від подальшого постачання окупованого регіону лідер "ЛНР" пояснює якоюсь міфічною "світовою кризою" і економічними санкціями проти путінського режиму, але не пояснює, в чому зміна ситуації на самому Донбасі. Чому жителі окупованих територій 45 разів потребували допомоги Росії, а тепер їм не варто сподіватися на підтримку "родичів".

Відповідь на це питання є простою - Путін йде. У нього немає грошей на війну і немає грошей на Донбас. І кожне нове зниження ціни на нафту переконує кремлівського правителя, що з продовженням - а тим більше з розширенням окупації - доведеться почекати до кращих часів. Якщо ще кілька місяців тому Путін міг думати про консервацію ситуації та створення на окупованих територіях "квазі-держави" за російські гроші і під керівництвом кураторів з ФСБ, то тепер йому доводиться вирішувати, як піти, зберігаючи обличчя. Своє обличчя, а не обличчя Плотницького.

А тому - які конвої? Донбас і раніше жив на положенні такого собі "козачого табору", платили в основному бандюганам, а ті вже повинні були утримувати "баб і дітлахів". Але зараз і бандюгани ризикують залишитися без підтримки - і слова Плотницького це наочно демонструють.

Путін хоче підвести жителів вигаданих ним же самим "народних республік" до думки, що на нього розраховувати не варто.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення