Портніков: Для росіян Україна - тимчасова держава

 Главное

Росія всіма силами буде домагатися знищення державності України та інших колишніх членів СРСР і Російської імперії. Про це в ході прес-конференції заявив український журналіст і публіцист Віталій Портніков, розповідає портал «Главное».

«Все держави, які оформилися після краху СРСР, є тимчасовими для російської влади і народу. Україна не є винятком. Як і кавказькі країни, пізніше Білорусь, балтійські країни, спроба окупація Фінляндії і т.д. Росіяни не визнали країн, які утворилися після розпаду Російської імперії, тому шовінізм приховували за більшовизмом», - вважає Портніков.

На його думку, немає ніякої різниці між політикою Сталіна, Брежнєва, Єльцина чи Путіна.

«Це всі гілки одного і того ж дерева шовінізму. Але проявилося це дерево саме зараз навіть не через Майдан. Це пов'язано з Угодою про Асоціацію з ЄС. Російське керівництво на чолі з Путіним усвідомило, що Україна отримує такі гарантії від Європи, які не дозволять знищити державність.

Чому немає агресії проти Білорусі та Казахстану? Саме з тих причин. Якщо б одна з цих країн підписала угоду, то там би завтра стояли російські війська», - припускає він.

Портніков нагадав, що президента Вірменії, який пов'язаний з Росією Карабахським конфліктом, змусили відмовитися від угоди з Європою за кілька годин. «Ця угода гарантувала державність Вірменії. А з точки зору Путіна Вірменії в принципі не повинно бути на карті. Це повинен бути кавказький федеральний округ або частину Євразійського союзу, який стане державою на чолі з Путіним або його приймачем. Якби президентом РФ був не Путін, а хтось інший, рішення про окупацію Криму і Донбасу після підписання угоди з ЄС все одно було б прийняте», - припускає журналіст.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення