Поширював злочинний вплив​: на Запоріжжі повідомили про підозру кримінальному авторитету

На Запоріжжі 55-річний зловмисник, перебуваючи у Вільнянській установі виконання покарань, здобув авторитет серед засуджених, порушуючи встановлені правила поведінки та диктуючи свої. Мав вплив як на засуджених, так і на представників криміналітету, які перебувають на волі, спонукав їх на вчинення злочинів. За це йому повідомили про підозру. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Крім того, зловмисник контролював незаконно здобуті кошти з так званого «общаку» та радив своїм «колегам» з кримінального світу у вирішенні конфліктних ситуацій.

13 листопада минулого року на Рівненщині поліцейські затримали 55-річного «авторитета». Чоловік знаходився у розшуку за скоєння тяжкого злочину, разом зі своїм спільником викрали та закатували чоловіка до смерті на території Запорізької області. Тоді йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 146 (викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області, слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури зібрали матеріали, що підтверджують причетність 55-річного кримінального «авторитета» і до встановлення та поширення злочинного впливу як на території виправної установи, так і за її межами.

У вівторок, 19 січня, йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України.

У разі доведення вини, підозрюваному може загрожувати до п’ятнадцяти років позбавлення волі

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення