Пошук попутників або водія в мережі: за власну безпеку ми відповідаємо самотужки

 Канал 112

У Київській обл. вже понад тиждень тривають пошуки Тараса Познякова. Він виїхав на Audi А6 зі Львова 4 квітня з попутниками, яких взяв на популярному сервісі BlaBlaCar.

Родичі, друзі Тараса, правоохоронці, кінологи, волонтери кинули всі сили на те, щоб знайти Тараса. Але поки, на жаль, правоохоронці знайшли лише автомобіль, яким їхав Тарас. Audi А6 виявлено в с. Новосілки Києво-Святошинського району.

"Правоохоронці вели пошуки в цілодобовому режимі. Велику допомогу надали громадські організації, небайдужі мешканці Київщини. Але були й такі "зацікавлені" особи, які надавали неправдиву інформацію поліцейським, чим намагалися перевести пошуки зниклого хлопця в неправильний напрям", - розповіли в поліції.

Наразі львів'янина оголошено у всеукраїнський розшук

Як розповіли в поліції , подібний випадок не поодинокий. Правоохоронцям вже неодноразово доводилося шукати зниклих людей, які скористалися сервісом пошуку попутників або водіїв в інтернеті.

"Коли шукаєте в інтернеті або на вулиці водія чи попутників, не можна бути впевненим, що ця людина не вчора отримала права, не є наркоманом або бандитом. Люди здебільшого покладаються на те, що все буде добре. Ми попереджаємо, але мало хто прислухається.

У нас були такі випадки, що кількох людей завозили до лісу, грабували і кидали", - розповіли в поліції.

І дійсно, користуючись популярними онлайн-сервісами (BlaBlaCar - інтернет-сервіс пошуку попутників або сервіс замовлення таксі), варто пам'ятати, що це лише майданчики, які надають можливість знайти попутників або водія, але які при цьому не несуть ніякої відповідальності за якість і тим більш за вашу безпеку. Ці сервіси лише економлять ваш час і роблять життя більш комфортним, а ось за це саме життя відповідаєте ви, цілком і повністю.

Непоодинокі також випадки нападу таксистів на пасажирів. Ринок таксі в Україні практично не регулюється, а пасажири вкрай рідко вимагають у водіїв ліцензію. Зараз працювати таксистом може, по суті, кожен, у кого є права й автомобіль. Плюс в цю сферу послуг хлинуло багато нефахівців, які змушені заробляти таким чином, і вони далеко не завжди налаштовані патріотично і можуть образити не тільки ваші почуття, але й заподіяти фізичну шкоду, якщо спір зайде надто далеко.

Правоохоронці радять користуватися послугами транспорту, який ліцензовано і який контролюють транспортні компанії. Тоді у випадку з ДТП або зникненням, якщо ТЗ зареєстровано, можна перевірити транспортної компанії. Це хоч трохи гарантує безпеку. В інших випадках такої гарантії немає.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення