Послаблення карантину: в МОЗ назвали головну вимогу

Послаблення карантину, яке заплановане в Україні на 11 травня, буде функціонувати тільки за умови дотримання соціальної дистанції і масочного режиму. Про це заявив на брифінгу в середу, 6 травня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Починаючи з 11 травня ми міняємо умови карантину на території України. Про які зміни йдеться? Ми робимо пом'якшення в порівнянні з тим, що у нас на сьогоднішній день", – озвучив він.
Однак Степанов нагадав, що вся діяльність повинна вестися з урахуванням обмежень: "Це дотримання дистанції, масковий режим та інші запобіжні заходи, щоб уникнути розповсюдження хвороби".
"Буде дозволено прогулюватися парками, скверами і зонами відпочинку. Почнуть працювати заклади роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, крім зон харчування і дитячих зон у ТРЦ. Почнуть працювати заклади харчування на винос і літні майданчики ресторанів і кафе. Також ми дозволимо тренування спортивних команд на відкритих базах. Ми даємо можливість працювати нашим аудиторам, стоматологам, юристам, адвокатам, нотаріусам, перукарнях і салонах краси", – пояснив міністр.

Нагадаємо, станом на ранок середи, 6 травня, в Україні зареєстровано 13184 випадки коронавірусу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення