Посол України в Німеччині розповів про нову іграшку Путіна

 FaceNEWS

Незважаючи на те, що ситуація на Донбасі дещо стабілізувалася, бої можуть спалахнути знову, якщо президент Росії Володимир Путін награється в Сирії.Про це в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Neue Presse сказав посол України в Німеччині Андрій Мельник, пише Инопресса.

«Якщо порівнювати з тим, що було два місяці тому, можна сказати, що настав відносний спокій. На Донбасі більше не застосовують важке озброєння: ракети і міномети. Снайпери ще становлять небезпеку, але в цілому ми бачимо в ситуації дуже хороші перспективи. Ми бачимо, що політика малих кроків канцлера Ангели Меркель поступово приводить до успіхів. Зокрема, ми сподіваємося, що ця позитивна динаміка призведе згодом до виборів, які відбудуться за українським законодавством і під наглядом ОБСЄ, а також до висновку іноземних, тобто російських військ з окупованих територій і відновлення контролю України над 409-кілометровим ділянкою кордону з Росією», - заявив Мельник.

Разом з тим він зазначає, що «насильство на сході країни може спалахнути знову, поки з лінії зіткнення не будуть відведені озброєння».

«Правда, у Путіна з'явилася нова іграшка, і вона вимагає великої кількості ресурсів», - вказав посол, маючи на увазі військову операцію в Сирії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення