Постраждають мільярди: вчені дали похмурий прогноз зміни клімату в найближчі 30 років

 Апостроф

Експерти ООН анонсували глобальне потепління та продовольчу кризу до 2050 року.

“Міжурядова група експертів з питань змін клімату (IPCC) попереджає, що до 2050 року через підвищення рівня океану, дефіцит води та відсутність продовольчої безпеки постраждає мільярд людей”, - йдеться у повідомленні.

У звіті 100 провідних вчених-кліматологів зазначається, що вплив потепління в полярних регіонах дедалі більший. Арктичний сніговий покрив вже скоротився на мільйон квадратних миль з 1967 року. Таким чином, рівень моря зростає на 3,6 мм на рік, що перевищує більше ніж удвічі показники минулого століття.

Вчені Арктики теж представили докази "безпрецедентного" танення льоду та застерегли від купівлі прибережної нерухомості у зв’язку з цим.

Якщо викиди парникових газів продовжуватимуться надалі, підвищення рівня моря у 22-му столітті прискориться до кількох сантиметрів на рік, а у 23 столітті - на кілька метрів на рік, зазначають експерти.

Також вчені знайшли спосіб охолодити атмосферу і врятувати Землю від глобального потепління, для цього пропонується зіштовхнути два астероїда, щоб космічний пил впав на планету.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення