Потепління повалить Землю в фільм жахів: вчені зробили страшне попередження

 Апостроф

Вчені виявили, що внаслідок підвищення рівня Світового океану відбудеться ряд еволюційних змін у живих організмів, зокрема, павуків.

Про це йдеться в дослідженні Університету Макмастера (Канада), результати якого опубліковані в журналі Nature Ecology & Evolution.

Зазначається, що павуки почнуть проявляти більше агресії, щоб виживати і розмножуватися.

У дослідженні команда вчених вивчала поведінку павуків, які проживають в Мексиканській затоці. Павуки в цих місцях через зміни погоди, зростання кількості циклонів в регіоні та інших факторів, стають дедалі агресивнішими.

"Тропічні циклони, ймовірно, впливають на обидва цих стрессора, змінюючи кількість літаючої здобичі та збільшуючи вплив сонця. При цьому агресивність передається з покоління в покоління в цих колоніях від матері до дочки і є основним фактором їх виживання і здатності до розмноження", - пояснив Джонатан Пруітт.

Аналіз поведінки особин в 240 колоніях павуків на шляху проходження тропічного шторму і ураганів показав, що сімейства з агресивною поведінкою відклали і зберегли більше яєць і до початку зими виробили більше потомства. За словами вчених, ця тенденція все частіше виникає по всій території проживання павуків.

Як повідомлялося, раніше стало відомо, що на шведському форпості Маркусвінс на південній околиці Полярного кола зафіксували +34,8 градуса за Цельсієм, що свідчить про високі темпи наступу глобального потепління.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення