Потрапили в пастку: Росію висміяли за спробу привласнити історію України

 Обозреватель

Росія заганяє себе в пастку, коли привласнює собі історію України. Безглузді спроби Москви відхреститися від Києва автоматично руйнують кремлівські міфи про "духовне братство" українців і росіян.

Про це заявив історик, блогер Юрій Гудименко.

Він зазначив, що росіянам не можуть собі привласнити символи української держави, які стосуються Київської Русі.

Як державний герб України, сказав експерт, був обраний княжий знак часів Київської Русі - тризуб. "Ми закріпили його за собою в 1917-1918 рр", - наголосив він.

Говорячи про державний синьо-жовтий прапор, який також має давню історію, він зазначив: "Росіян зараз коробить від будь-якого збігу цих двох кольорів. Теж його дуже складно забрати", - додав він.

Історик висміяв кремлівських пропагандистів, які намагаються прибрати будь-яку згадку про Київ у контексті історії самої Росії.

"Щодо персоналій, пов'язаних із Київською Руссю, у них двоїста ситуація. Вони заганяють себе в пастку. Дуже "здорово" відхрещуватися від Києва і говорити про "давньоруську державу". Тим самим автоматично забираються претензії на "духовне братство" і "триєдиний народ" . Не можна одночасно відсувати і притягувати. Ця концепція буде рватися", - сказав блогер.

Як приклад він навів курйозні випадки з київським князем Володимиром Мономахом і київською князівною Анною Ярославною, королевою Франції. В обох випадках Москва офіційно стверджує, що ці державні діячі часів Київської Русі нібито мають стосунок до історії Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення