Потрапляє під амністію: стало відомо про несподіваний поворот у справі щодо ДТП з Димінським

 УНН

Охоронець бізнесмена, президента львівського футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського Андрій Борщ, який узяв на себе провину за смертельну ДТП, підпадає під амністію.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають "Українські новини".

Зокрема, зазначається, що слідчий Нацполіції звернувся до суду з клопотанням, згідно з яким попросив продовження запобіжного заходу для Борща у вигляді домашнього арешту. Мотивовано воно було тим, що Генпрокуратура продовжила термін розслідування кримінального виробництва до 19 лютого 2018 року і потрібно провести ще низку слідчих дій.

"Однак суд, який відбувся 18 жовтня, лише частково задовольнив клопотання слідства, зазначивши, що Борщ підпадає під амністію", - повідомляє агентство.

У рішенні сказано, що оскільки Борщ має постійне місце проживання, одружений і має неповнолітню дитину, раніше не порушував умов, які вимагало від нього слідство, а також "з урахуванням того, що він підпадає під дію закону України "Про амністію в 2016 році" , слідчий суддя вважає за можливе змінити умови запобіжного заходу".

У підсумку, суд зобов'язав його здати закордонний паспорт, а також заборонив спілкуватися з потерпілими і свідками.

Термін дії обмеження продовжений до 17 грудня.

Нагадаємо, що 18 серпня, в аварію потрапив відомий бізнесмен Петро Димінський. Його Mercedes врізався в інше авто, за кермом якої була молода жінка. Від отриманих травм вона померла на місці, а сам бізнесмен утік.

Близько 14:30 на трасі Львів – Краковець легковик Opel саме намагався звернути з дороги до села Ямельня. Раптом на повній швидкості у нього влетів Mercedes S-класу. 31-річна мешканка Ямельні, яка була за кермом Opel, померла на місці. Mercedes викинуло на узбіччя.

Згодом з'ясувалося, що це машина відомого львівського бізнесмена, власника футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського. Відомо, що олігарх сам часто сідає за кермо Mercedes. Утім, цього разу водієм був 43-річний охоронець бізнесмена. Принаймні, так стверджують у поліції.

Як встановили правоохоронці, водій Mercedes S 65 скоїв зіткнення з автомобілем Opel Astra під керуванням 31-річної мешканки одного з сіл Яворівського району. Внаслідок отриманих травм жінка-водій померла на місці події,

– прокоментувала представниця прес-служби ГУ Нацполіції у Львівській області Іванна Кутнів.

За словами свідків, сам Петро Димінський теж був всередині авто. Одразу після зіткнення він швидко пересів у позашляховик своєї охорони та поїхав геть. Натомість, на місце аварії почали сходитись родичі загиблої. За їх словами, жінка була досвідченим водієм і не порушувала правила дорожнього руху.

43-річний водій Mercedes одразу пройшов тест на драгері. Перевірка показала відсутність алкоголю в крові.

Але брат загиблої в ДТП стверджує, що саме Димінський був за кермом Мерседеса в момент аварії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення