Повалені дерева, знеструмлені будинки і пошкоджені автомобілі: Європою пронісся ураган (фото)

Ураган Забіне бушує в Європі. Зокрема, в Польщі і в Німеччині штормові пориви вітру спровокували значні руйнування.

Як повідомляє Bild, у північній і центральній частинах Німеччини в неділю було паралізовано рух на залізниці - оператор Deutsche Bahn зупинив міжміське сполучення до 10 ранку понеділка. Керівництво залізниці попередило про затримки поїздів протягом дня.

У місті Саарбрюкен двоє людей серйозно постраждали, коли на них впало дерево. Один з потерпілих перебуває у смертельній небезпеці. Через повалені дерева автомобільні дороги заблоковані в Північному Рейні-Вестфалії і Нижній Саксонії.

Тепер же очікується, що ураган переміститься на південь країни. В аеропорту Мюнхена скасовані 424 рейси з тисячі. Очікується, що до 35 рейсів будуть скасовані в Штутгарті.

Діти не підуть у школу на півночі країни, зокрема, в Геттінгені, Ганновері і Бремерфхафені. Школи закриті і на півдні, в деяких районах Баварії.

У Польщі заступник директора урядового центру безпеки Гжегож Свищ повідомив, що внаслідок буревію пошкоджено будинки, багато людей залишилися без електрики.

"У зв'язку з сильним вітром до 7 години ранку. Державна пожежна служба зафіксувала на території країни більше 1,1 тис. викликів (щодо ліквідації наслідків стихії). Пошкоджено 15 будинків, три з яких - господарського користування. Без електрики залишаються 55 тис. користувачів (всього в Підкарпатському воєводстві - 14 тис.)", - інформував Свищ.

Через сильний вітер скасовані авіарейси з польських аеропортів до багатьох міст Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Франції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення