Повернення "легітимного": аналітик пояснив задум Кремля з листом Януковича Трампу

 Апостроф

Росія намагається усілякими способами показати, що не є основною дійовою особою в українському конфлікті.

Таку думку висловив політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Анатолій Октисюк.

За його словами, на це вказує ліквідація відомих бойовиків, розширення можливостей для легалізації ОРДЛО, визнання в РФ паспортів так званих "ДНР" і "ЛНР". Втікача Віктора Януковича Кремль планує використовувати як парламентера, тому що до цих пір вважає його легітимним президентом.

"У Москві намагаються зрозуміти, яким чином відреагує на Януковича-парламентера Київ і країни Заходу, адже лист втікача було направлено і в Німеччину, і у Францію. Кремль хоче показати, що війна на Донбасі - це внутрішній конфлікт, в якому Янукович є стороною цього конфлікту, він має всі повноваження і можливості повертатися на Донбас", – вважає Октисюк.

При цьому він припускає, що поява Януковича не виправдає надії Москви, тому що може призвести до блокування Мінських угод Петром Порошенком. У РФ це розуміють, тому намагаються показати США, що в ситуації є лише посередниками. "Росіяни використовують ситуацію, щоб показати, що основними гравцями у конфлікті є українська сторона і колишній президент України, а РФ виконує лише роль посередника. Це те, про що Янукович і писав у своїх листах", - говорить експерт

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення