Повернулися з Бельгії: що відомо про померлих під Чернівцями від коронавірусу братів

Брати Андрій та Іван з села Їжівці Сторожинецького району Чернівецької області, які стали наймолодшими в Україні жертвами коронавірусу COVID-19, нещодавно повернулися з Бельгії. Про це розповів голова Чудейської громади Анатолій Піцул, повідомляє видання "АСС".

"Три-чотири тижні тому вони тільки приїхали з Бельгії, де самостійно заробляли на життя. Перших два тижні все було спокійно. А потім почалося: 25-річного з пневмонією госпіталізовано до Сторожинецької лікарні. Він пробув на апараті штучної вентиляції легенів 10 днів. А потім і молодшого брата забрали в лікарню. Його теж підключили до оксігенератора, а потім до апарату ШВЛ. Але не допомогло. Молодший брат Андрій помер на третій день перебування в медзакладі, старший Іван – через день", – розповів він.

За словами чиновника, у братів не було супутніх хвороб. Коронавірус у них підтвердили тільки після смерті.

"Це була прекрасна сім'я. Ходили до церкви, працьовиті дуже. Мали господарство. Самі заробляли і будували житло. Лікувалися вдома, тому що стан не був важким. Інакше їх би лікарі забрали до лікарні. Але як так сталося, що хвороба стрімко їх скосила? В голові не вкладається", – зазначає Піцул.

Примітно, що в родині є ще й старший брат. Саме він одним з перших в селі офіційно захворів на коронавірус. Зараз чоловік здоровий. Також в лікарні перебувають тато і бабуся хлопців.

Також відомо, що поховали братів в одній могилі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення