Повідомлено про підозру: винахідливий керівник Департаменту КМДА організував цікаву схему заробітку

Чиновники КМДА зі спільниками «заробили» 4 млн грн на схемі оренди приміщень та обладнання. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Організувала злочинну діяльність керівник комунальної установи одного з Департаментів Київської міської державної адміністрації. Серед спільників – її ексзаступниця та двоє підприємців.

Злочинна схема працювала наступним чином:

▪️відповідно до укладених договорів кошти виділялися на оренду обладнання та приміщень, де нібито проводилися культурні заходи;

▪️за виконання цих послуг у 2018-2019 роках на рахунки фірм було перераховано понад 4 млн грн, які потім учасники схеми розділили між собою.

Зазначається, що у більшості випадків для проведення згаданих заходів використовувалося наявне обладнання комунальної установи, а приміщення, здебільшого, надавалися на безоплатній основі. Крім того, встановлені факти, коли заходи взагалі не проводилися.

Викрили злочинну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві з колегами-правоохоронцями.

Наразі чотирьом фігурантам повідомили про підозри за ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває – його здійснюють слідчі Подільського управління столичної поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення