Повторний наступ окупантів на Київ: ЗСУ опановує новітнє озброєння від країн-партнерів

РФ може знову піти на Київ після спроб окупувати Донецьку та Луганську області. Про це заявив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Грузевич.

"Ситуація залишається напруженою. Ворог змінив свій напрямок, і найближчим часом буде намагатися взяти під контроль Донецьку та Луганську області, після чого слід очікувати повторного наступу все-таки на столицю", - повідомив Грузевич.

За його словами, наразі вживають заходів щодо збільшення зовнішнього кола оборони Києва та Київської області, тривають заходи щодо нарощення фортифікаційного обладнання та підготовки особового складу.

"Зараз таке невеличке затишшя у Київській області, але не для військових. Ми зараз активно розпочали фазу підготовки особового складу, який прибув на поповнення, підготовку підрозділів територіальної оборони до активних дій", - сказав він.

Наразі проходять постійні навчання особового складу з опанування новітнього озброєння від країн-партнерів.

"Майже всі ділянки, які можна використовувати, ми зараз використовуємо для навчання особового складу використання новітнього озброєння, яке нині надходить із країн-партнерів, здійснюємо навчання тактики дій для того, щоб бути готовими до відбиття можливого повторного наступу на столицю", - додав Грузевич.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення