Пожежа на території Лаври: Будівлю, яка палала, збудували більше сотні років тому

 Depo

Ще перед Першою світовою війною у будівлі, що по вулиці Лаврській, відкрили інфекційну лікарню

Про це у коментарі розповів колишній директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Сергій Кролевець.

Зокрема, фахівець не знає, що в останні роки було в приміщенні, яке палало.

Втім, Сергій Кролевець розповів, що ще близько десяти років тому у приміщенні на вулиці Лаврській була інфекційна лікарня.

"Потім лікарню звідти виселили і приміщення було передано Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі. Що там зараз я не знаю. Лікарня звідти "виїхала" років вісім-десять тому", - згадує фахівець.

За його словами, дану будівлю було зведено ще перед Першою світовою війною. Побудували її для того, щоб відкрити інфекційну лікарню, яка раніше була в іншому приміщенні на території Лаври.

"До Першої світової війни інфекційна лікарня розміщувалася у будівлі, якій було вже 50-60 років і вона просто застаріла. Там вже не було умов для лікування, адже за 50-60 років медичний прогрес пішов вгору", - каже Сергій Кролевець.

Тому було вирішено звести новий корпус, який саме й горів вчора.

"Монастир закривали чи відкривали, передавали в різні конфесії за часів СРСР, але інфекційна лікарня продовжувала існувати. І от близько десяти років тому дійшло до того, що приміщення вже не відповідало рівню надання медичних послуг і його "виселили", - резюмував Сергій Кролевець.

Нагадаємо, у Києві у двоповерховій будівлі на вул. Лаврській, 23, що належить до монастирського комплексу Києво-Печерської лаври, у понеділок виникла пожежа.

Згодом стало відомо, що палає на території Києво-Печерської лаври. Пізніше пожежу у двоповерховій будівлі по вулиці Лаврській, 23 ліквідували.

Поліція почала розслідувати як підпал пожежу на території Києво-Печерської лаври.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення