Пожежа у будинку для літніх людей: стало відомо про стан постраждалих

Стан чотирьох з п’яти осіб, які постраждали напередодні під час пожежі в так званому "будинку для літніх людей", задовільний. Про це розповів головний лікар Міської клінічної багатопрофільної лікарні № 17 Дмитро Черепов, йдеться у повідомленні Харківської міської ради.

За його словами, четверо постраждалих знаходяться на лікуванні у відділенні паліативної допомоги. Троє з них були доправлені до хоспісу ще вчора, а одного постраждалого, який отруївся чадним газом, після лікування в іншій лікарні вранці також перевели до паліативного відділення 17-тої лікарні.

"Нас відвідав Президент України Володимир Зеленський, секретар міської ради Ігор Терехов, керівництво області. Ми ухвалили рішення, що всі пацієнти залишаються в хоспісі. Вільні місця у нас є. Життю всіх постраждалих нічого не загрожує, їхній стан задовільний. Медична допомога їм надається в повному обсязі, адже фактично вони утримувалися в приватному хоспісі, а тепер перебувають у хоспісі комунальної форми власності. Тому весь необхідний у їхньому стані догляд вони отримують. Ми знайшли їхніх родичів, і контакт повністю налагоджений", - розповів Черепов.

За його словами, двоє постраждалих - жителі Харкова, один - з Харківської області та ще один - з Донецької.

П'ятий постраждалий під час пожежі зараз знаходиться на лікуванні в опіковому центрі лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. О. І. Мещанінова. У нього діагностовано близько 20% опіків тіла, його стан - стабільно тяжкий.

Нагадаємо, 21 січня в приватному будинку для літніх людей на вул. Нижній Гіївській, 150-б сталася пожежа, в результаті якої 15 людей загинули, п'ятеро - постраждали.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення