Пожежа у Кемерові: Росія оголосила українського пранкера у міжнародний розшук (відео)

Басманний суд Москви заочно заарештував українського пранкера Євгена Вольнова (справжнє ім'я Микита Кувіков), який повідомив про "300 загиблих" під час пожежі в ТЦ Зимова вишня в російському Кемерові.

Як повідомила Інтерфаксу прес-секретар суду Юнона Царьова, термін арешту складає два місяці з моменту екстрадиції або затримання на території РФ.

Крім того, слідчий оголосив Євгена Вольнова в міжнародний розшук за звинуваченням у розпалюванні ненависті і ворожнечі.

Нагадаємо, що Слідчий комітет РФ порушив проти українського пранкера Євгена Вольнова кримінальну справу за ознаками "збудження ненависті або ворожнечі". За статтею 282 Кримінального кодексу РФ йому загрожує штраф в розмірі від 300 до 500 тисяч рублів (від 138 до 230 тисяч гривень) або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Український пранкер в день трагедії в Кемерові здійснював телефонні дзвінки до медичних установ і державних органів, щоб поцікавитися, чи є місця для "300 загиблих" під час пожежі в ТЦ Зимова вишня. За офіційними даними, в результаті події загинули 64 людини.

Сам Вольнов пояснив, що хотів лише звернути увагу на те, що офіційна влада приховує реальну кількість загиблих, про що неодноразово заявляли очевидці пожежі і родичі жертв, а названа цифра є приблизною і ґрунтується на кількості місць в кінозалах ТЦ

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення