Пожежа в Чорнобилі: який радіаційний фон на даний момент в Києві

Радіаційний фон по Києву та області у межах норми і не перевищує природних фонових значень. Про це свідчать дані Карти радіаційного моніторингу України.

У столиці радіаційний фон – в межах 0.09 мкЗв/год-0.134 мкЗв/год. Це дані станом на 11.00 вівторка, 14 квітня.

Зазначимо, що допустимий радіаційний фон – приблизно 0.5 мкЗв/год (50 мкР/год). Найбільш безпечний та звичайний рівень радіаційного фону, якому кожен з нас піддається щодня, до 0.2 мікрозіверта на годину (відповідає значенням до 20 мікрорентген на годину).

Ввечері 13 квітня центр ядерної безпеки повідомив, що повітряні маси змінять напрямок руху вночі і близько 6 години ранку 14 квітня долетять до Києва. Тому у центрі порадили киянам не відкривати зайвий раз вікна. Проте як бачимо, ситуація у столиці поки у нормі.

Загрозлива ситуація із радіаційним фоном спостерігається на кордоні із Білорусією. Сьогодні опівночі член Громадської Ради в Державному агентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко повідомив, що один очаг пожежі йде в сторону Чорнобиля, а другий – в сторону Білорусі за Старі Шепеличі. Дані на фото – станом на 11.00 вівторка, 14 квітня.

Нагадаємо, що з 4 квітня в Чорнобильській зоні відчуження не можуть загасити пожежу. За даними поліції, пожежа виникла в результаті умисного підпалу трави «заради забави».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення