Пожежі на Луганщині: верхову пожежу ліквідовано, відкритого вогню практично немає

Масштабні пожежі на Луганщині кваліфікують як надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Наразі верхову пожежу повністю ліквідовано, відкритого вогню практично не спостерігається. Про це повідомляють "Надзвичайні новини", посилаючись на пресслужбу Луганської ОДА.

“Масштабні пожежі на Луганщині кваліфікують як надзвичайну ситуацію регіонального рівня”, — йдеться у повідомленні.

За даними пресслужби ДСНС, "на ранок 1 жовтня ліквідовано 116 пожеж, продовжується гасіння 30". В ОДА вказали, що через декілька годин робота рятувальників буде переформатована, з населених пунктів вони будуть направлені на гасіння осередків загоряння у лісах.

“За попередніми оцінками, пошкоджено більше 11 тисяч гектарів лісів. На цей час верхову пожежу повністю ліквідовано, відкритого вогню практично не спостерігається”, — сказано у повідомленні.

На допомогу луганським рятувальникам прибули підрозділи ДСНС із шести областей України. Як наголосив заступник голови МВС Сергій Яровий, найбільш складною вчора була ситуація у місті Лисичанську, де під загрозою загоряння опинились особливо небезпечні об’єкти: водоочисна станція, завод лако-фарбових виробів, завод антисептиків, а також газорозподільчі станції, ПрАТ Сєвєродонецьке об’єднання “Азот” та декілька автозаправних станцій. Силами ДСНС полум’я вдалося відбити.

“Для визначення збитків щодо компенсації за зруйноване чи пошкоджене житло, а також обсягів виплат постраждалим чи загиблим внаслідок пожеж буде створена спеціальна комісія”, — вказали в ОДА.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення