Пожежу в Чорнобилі загасили

 Факти

Пожежу в зоні Чорнобильської АЕС загасили. На допомогу прийшов дощ, який пролився в районі лиха в ніч з 13 на 14 квітня. Про це розповіла начальник служби зв'язків з громадськістю ГСЧС Київської області Вікторія Рубан.

"Допоміг дощ. Він не був сильним, але, тим не менше, дощ допоміг. На даний момент в зоні Чорнобильської АЕС немає відкритого вогню. Ще в деяких місцях димить трав'яний покрив. Але ми повністю контролюємо ситуацію", - розповіла Вікторія Рубан.

Він додав, що було кілька вогнищ пожежі в районі міст Прип'ять і Чорнобиль. Але тепер пожежа згашена і ніякої небезпеки немає.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов повідомив, що у гасінні пожежі значно допоміг дощ.

Фірсов відзначив, що, за наявними даними, радіація перебуває у нормі. Вогонь не дістався до потенційно небезпечних об'єктів, зокрема, сховища радіоактивних відходів.

Нагадаємо, що винуватцем масштабної пожежі вважають 27-річного жителя села Рагівка. Як пояснив молодий чоловік поліцейським, він заради забави в трьох місцях підпалив сміття і траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі і він вже не зміг впоратися і згасити вогнище.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення