Працівник столичного телеканалу пограбував установу на чверть мільйона гривень: перші подробиці (фото)

Столичні оперативники затримали працівника одного із телеканалів, який заволодів майном підприємства майже на чверть мільйона гривень. Про це повідомляє поліція Києва.

Чоловік протягом місяця таємно виносив майно організації, яке переховував у квартирі. В ході обшуку квартири та авто зловмисника, слідчі виявили викрадені речі та речовини, схожі на наркотики. За скоєне фігуранту загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.

До поліції Києва звернувся представник телерадіокомпанії із заявою про зникнення майна, яке належить підприємству. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група, яка належним чином задокументувала злочин. Поліцейські провели першочергові слідчі дії, переглянули відео з камер спостереження, а також опитали працівників телеканалу.

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев, завдяки злагодженим діям слідчих та оперативників правоохоронці встановили ймовірного підозрюваного:

«Провівши комплекс оперативно-пошукових заходів, ми з’ясували, що до злочину причетний комірник даної організації. Чоловіка викрили після чергової крадіжки мультимедійної техніки. У автомобілі та за місцем проживання ми провели обшуки, в ході яких вилучили викрадене обладнання для проведення телезйомок та його комплектуючі деталі. Сума збитку становить понад 200 тисяч гривень. Також у рюкзаку виявили прозорі пакетики, ймовірно з «амфетаміном», які вилучили та направили на експертизу. Раніше не судимого киянина, 1991 року народження, затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

«Наразі слідчі готують затриманому повідомлення про підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем. Також готується клопотання до суду для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - додав полковник поліції.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення