Працівників колонії підозрюють у вбивстві в'язня (відео)

На Вінниччині шістьом службовим особам Державної установи "Вінницька установа виконання покарань (№1)" оголошено про підозру у причетності до смерті ув'язненого. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

"Прокуратура повідомила про підозру шістьом службовим особам Державної установи "Вінницька установа виконання покарань (№1)", ймовірно, причетним до жорстокого заподіяння ув’язненому тілесних ушкоджень, в результаті яких наступила смерть останнього", - йдеться в повідомленні.

Так, за версією слідства, у липні минулого року, до ДУ "Вінницька установа виконання покарань (№1)" було доставлено ув’язненого, якому судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою та який підозрювався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 (зґвалтування малолітньої) КК України.

"Під час перебування у вказаній установі, службовими особами установи йому заподіяно смертельні тілесні ушкодження",- зазначається в повідомленні.

Також в осіб, ймовірно причетних до вчинення злочинів, проведено 9 обшуків, за результатами яких виявлено засоби вчинення злочинів, заборонені предмети.

До суду скеровані клопотання про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою та клопотання про відсторонення підозрюваних від посад.

"Дії підозрюваних кваліфікували за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів, що спричинило тяжкі наслідки) та за п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю)", - зазначається в повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення