Працювали під керівництвом російських злодіїв у законі: в Києві затримали зухвалих злочинців (відео)

Лідера та дев’ятьох учасників транснаціональної злочинної організації затримали в ході масштабної спецоперації. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань.

Загалом встановлено 12 учасників угруповання. Лідер та учасники — вихідці з Кавказу.

«Спеціалізувались» злочинці на вимаганнях, викраденнях людей з цією метою та інших тяжких майнових злочинах.

Зазначається, що зловмисники діяли під керівництвом двох «ворів в законі», які перебувають на території РФ. Вони погрожували потерпілим та завдавали їм тілесні ушкодження.

У злочинної організації було два відокремлених підрозділи – у Києві та Одесі. «Працювали» як на території цих областей, так і в інших регіонах.

Під час проведення перших двох етапів затримали лідера злочинної організації та чотирьох її учасників. Наразі вони знаходяться під вартою. Ще чотирьох осіб було примусово видворено за межі України.

У четвер, 10 грудня, правоохоронці провели третій етап спецоперації. За її результатами затримали п’ятьох учасників злочинної організації.

Наразі двом злочинцям повідомлено про підозри за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Іншим трьом - за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 255 (створення злочинної організації), ч.4 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Загалом за результатами проведення трьох фаз спецоперації для ліквідації діяльності на території країни злочинної організації поліцейські затримали 10 осіб, ще двох оголошено у розшук.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення