Правоохоронці викрили групу автовикрадчів, до якої входили працівники поліції

 УНН

Правоохоронці викрили групу автовикрадчів, до якої входили діючі працівники поліції, що реєстрували та збували автомобілі-двійники. Про це УНН повідомили в прес-службі Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Група — семеро осіб, так званих, “чорних інспекторів” складалася з колишніх працівників МРЕВ (міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділі — ред.) та діючих правоохоронців, а значить мала досвід і доступ до відомчих баз даних, документації та необхідних процедур — іномарка реєструвалась під видом заздалегідь підібраної аналогічної моделі, яка офіційно зареєстрована на території Криму.

На автомобілі перебивалися заводські номери агрегатів, змінювалися державні номерні знаки, для нього виготовлялися потрібні документи та ключі. За цей час аферисти підшуковували і потенційних покупців, а потім продавали їм машину, звичайно, за ціну нижче ринкової. З кожної такої оборудки зловмисники заробляли від 10 до 20 тисяч доларів США.

Під час санкціонованих обшуків, проведених у махінаторів, оперативники ДВБ вилучили державні номерні знаки на транспортні засоби, ключі від автомобілів, металеві вставки з ідентифікаційними номерами автівок. Крім того, поліцейські виявили комп’ютерну техніку, свідоцтва про реєстрацію ТЗ, чорнову документацію, паспорти України, банківські печатки, мобільні телефони, грошові кошти. А також 5 елітних автомобілів, які зловмисники не встигли збути.

Розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ст.290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу), ч.2 ст.357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства), ч.3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення