Правоохоронці затримали чоловіків, які заклали вибуховий пристрій біля офісу в центрі Києва

Поліцейські Києва затримали двох підозрюваних, які заклали вибуховий пристрій біля офісного приміщення на Печерську. Про це повідомляє поліція Києва.

Зазначається, що суд обрав підозрюваним запобіжні заходи: на час слідства зловмисники перебуватимуть під вартою. У ході досудового розслідування поліцейські встановлюватимуть обставини скоєного та походження і мету зберігання вилученої у чоловіків зброї та боєприпасів.

Нагадаємо, 9 серпня до столичної поліції надійшло повідомлення про те, що біля офісного приміщення на вулиці Великій Васильківській виявлено предмет, схожий на вибухівку. Вибухотехніки на місці події знешкодили саморобний вибуховий пристрій, який складався з бурової тротилової шашки, електродетонатора з дротами живлення, які приєднані до мобільного телефону та змотані клейкою стрічкою. Внаслідок події ніхто не постраждав.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів завдяки системі відеонагляду «Безпечне місто» правоохоронці встановили осіб, причетних до скоєння даного правопорушення, та затримали їх. Ними виявилися 38-річний мешканець Київської області, який раніше проходив службу у зоні АТО, та 37-річний киянин – колишній правоохоронець.

Під час санкціонованих обшуків у домоволодіннях фігурантів правоохоронці виявили та вилучили понад 500 набоїв різного калібру, електродетонатори, тротилові шашки різної ваги, гранати РГД-5 із запалами до них, димові шашки, пістолет. Усе вилучене направлено на експертні дослідження.

Обох чоловіків затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За погодженням із Київської місцевою прокуратурою № 6 слідчі оголосили затриманим про підозру у вчиненні злочину , передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави - 500 тисяч гривень кожному. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення