Правозахисники підрахували кількість сучасних рабів

Правозахисники з австралійської організації Walk Free Foundation підрахували кількість осіб, які перебувають у рабстві в 2016 році. Про це йдеться в доповіді організації.

За даними фахівців, на 2016 рік у рабстві перебуває 45,8 мільйона осіб — це на 10 мільйонів більше, ніж двома роками раніше. До рабів дослідники відносять людей, що народилися в неволі, викрадених у сексуальне рабство або тих, кого примушують працювати за борги чи проти своєї волі.

Засновник Walk Free Foundation Ендрю Форест пояснив, що зростання майже на 30 відсотків рабів багато в чому пов'язано з поліпшенням системи збору інформації, що дозволяє більш точно визначити число людей, які перебувають у неволі. При цьому він пророкує, що ситуація погіршиться через масове переселення людей і збільшення кількості біженців.

Правозахисники виявили рабів у всіх 167 досліджених ними країнах, однак найбільше їх виявилося в Індії — 18,4 мільйона людей при загальному населенні в 1,3 мільярда людей. Найбільше рабів на душу населення виявилося в КНДР — невільником там є кожен двадцятий, а керівництво країни не збирається відмовлятися від використання рабської праці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення