Представник РФ зробив в Гаазі цинічну заяву щодо зброї бойовиків Донбасу

 Апостроф

На слуханнях в Міжнародному суді ООН в Гаазі представник російської делегації Ілля Рогачов заявив, що правова позиція РФ грунтується на твердженні, що бойовики на Донбасі нібито самі знайшли зброю.

Про це він сказав під час розгляду позову України проти РФ, зазначивши, що бойовики знайшли або радянську зброю, або залишену українською армією, передае "ЄП".

"Головне джерело зброї, яка опинилася у повстанців (за термінологією представника РФ - ред) – це запаси радянських часів, які були на території України. Велика частина цих запасів була залишена в шахтах Донбасу й опинилася у повстанців. Крім того, велика частина була залишена українською армією, яка тікала", - сказав Рогачов.

При цьому він не став коментувати докази, надані українською стороною, про використання бойовиками на Донбасі новітньої зброї, яка є на озброєнні тільки у російської армії.

Варто також зауважити, що ключове сховище старої радянської зброї на Донбасі розташовано в Бахмуті. У 2014 році бойовики протягом тривалого часу безуспішно намагалися захопити арсенал.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення