Прем'єр Ірландії в період пандемії буде працювати лікарем за сумісництвом

Глава уряду Ірландії Лео Варадкар, який має базову медичну освіту, вирішив працювати раз в тиждень лікарем, щоб допомогти Національній санітарній службі (HSE) в умовах пандемії коронавірусу. Про це повідомила в неділю на своєму сайті газета The Irish Times з посиланням на власні неназвані джерела.

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар

В кінці березня HSE оголосило кампанію по набору людей, що мають медичну кваліфікацію, щоб забезпечити кадрові резерви в умовах поширення епідемії коронавірусу. До теперішнього моменту отримано 50 тис. заявок, уточнило видання, повідомивши, що Лео Варадкар також був відновлений на його прохання в національному реєстрі медпрацівників.

“Прем’єр буде займатися лікарською практикою раз в тиждень відповідно до наявної у нього кваліфікації”, — йдеться в публікації.

Свою базову освіту майбутній прем’єр Ірландії отримав на медичному факультеті дублінського Трініті коледжу. Диплом лікаря загальної практики (терапевта) був виданий йому в 2010 році, а три роки по тому він був виключений з лікарського реєстру в зв’язку зі зміною діяльності і початком політичної кар’єри.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення